

Már évek óta csinálok ilyet az ünnepek környékén és az elmúlt hónapban 3-4 alkalommal is követelte a család, hogy csinálhatnék megint olyan izé-csokigolyót. És minden évben ugyanaz a probléma vele: kevés. Ha két kilót csinálnék belőle, azzal talán kiegyezne a család.
Az egészben a legfontosabb a csokoládé minősége, tehát tortabevonóról hallani sem akarok! Boci étcsoki vagy akinek rengeteg fölösleges csokoládéja van (mint nekem), annak remek alkalom, hogy pár 50-70%-ostól búcsút vegyen.
Hozzávalók:
- 350 g étcsokoládé
- 250 g mascarpone
- 390 g porcukor
- 3 ek Baileys (elhagyható)
A mascarponét és cukrot robotgéppel össze kell keverni, közben az összetördelt csokoládét fölrakhatjuk a tűzhelyre alacsony fokozaton, hogy megolvadjon. Mikor megolvadt, hozzáöntjük a mascarponés keverékhez, hozzáadjuk a krémlikőrt és alaposan összekeverjük. Két órát kell neki a hűtőben ülni legalább, hogy formázható állagúra dermedjen. Miután kivettük a hűtőből, kiskanállal/kézzel kis golyókat formázunk belőlem, majd kakaóporba/apróra vágott mogyoróba/mandulába forgatjuk.